At Home With: Agnes

De senaste veckorna har varit kaosartade på boendefronten, fick evakuera under två veckor på grund av Sandy, men personligen så hade jag tur – ingenting blev förstört eller översvämmat. Kanske gick det så bra att hantera också eftersom jag i princip har bott i resväska till och från det senaste året sedan jag flyttade till New York i september 2011. Har precis skrivit på ett kontrakt till min första lägenhet tillsammans med min pojkvän, och tills dess huserar jag i ett konstnärsresidens på Staten Island. Om jag kunde flytta med det här stället till Brooklyn vore mitt boende fulländat. Här finns allt jag gillar, trägolv, två egna våningsplan, luft och ljus som kommer in genom stora fönster. Och det är träd utanför husets alla fönster. (Viktorianskt är det också!)

Trots alla olika ställen jag bor på ser det oftast likadant ut, jag dekorerar med kläder, glas och burkar, smycken och färska blommor. Ett stående inslag är också min fotoutrustning som ligger överallt och överkastet jag fick i inflyttningspresent från min mamma för flera år sen flyttar jag alltid med.

 

Annons

Jag är: lika mycket naturälskare som stadsbo.
Mitt hem är: är en resväska (eller tio resväskor om man ska vara noga)
Senast in:  en rosa glasflaska som jag väntar med att packa upp tills jag flyttat igen.
Senast ut: Min underbara teak-säng som är för liten för kommande samboliv.
Jag läser: DN på morgonen, i mobilen numer. Och litteratur om döden som research för ett kommande konstprojekt.
Jag ser: helst film på bio. För att nämna några: Tree of Life, Revolutionary Road, Det sjunde Inseglet.
Jag lyssnar på: Höstspellistan som består mycket av Simon & Garfunkel, First Aid Kit och Washed Out. Och allt som min kille skickar till mig.
Jag har på mig: Vintage-fynd, ullkoftor och en röd cape som jag fyndade nyss.

Jag blir inspirerad: av att se bra film, läsa, lyssna på musik, promenader och kreativa samtal.
Jag drömmer: om att fortsätta livet som fotograf och få resa runt jorden i jobbet.

For English translation, click ”More”. 

I have lived in suitcases on and off during the past year since I moved to New York in September 2011. It’s time to find something permanent, but until then I reside in an artist residency at Staten Island. If I could move this house to Brooklyn I think all my housing dreams would be fulfilled. This place got everything I like, hardwood floors, two stories, a lot of air, and light coming in through the large windows. And there are trees outside the house all the windows. Did I mention it’s Victorian too?

Despite all the different places I live on, they tend to look mostly the same. I decorate with clothes, glasses and small boxes, jewelry and fresh flowers. A regular feature is also my photographic equipment lying everywhere and I also always bring the bedspread I got as a housewarming gift from my mother several years ago.

I am: a naturelover combined with citygirl. 
My home is:
a suitcase. (Or more like 10 to be honest)
Last in:
A pink glass bottle that I’m keeping wrapped until the next move
Last out:
My beloved teak-bed, that is too small for my coming life together with my boyfriend. 
I read:
Dagens Nyheter on my phone. And literature about death, doing research for a coming art project. 
I watch:
movies in the cinema. To name a few: Tree of Life, Revolutionary Road, The Seventh Seal.
I wear:
Vintage, wool sweaters and a red cape I just found. 
I get inspired:
by watching good movies, read, listen to music, go for walks and creative talks with friends.
I dream about:
continuing my life as a photographer and travel the world through work.
Laddar