At Home With: Dana Suchow / Blind Stab

Vid första anblicken är Soho-lägenheten som vår vän Dana Suchow delar med sin pojkvän Adam Katz Sinding perfekt sammansatt. Ta en andra titt, och det blir tydligt att utrymmet är bebott av två personer med vädligt olika – och väldigt bestämd – smak. Men på något sätt, där den maximalistiska förlagsassistenten/bloggaren möter den minimalistiska fotografen, uppstår magi.

Paret möttes för snart två år sedan när Adam fotograferade Dana för en “street style”-artikel. Sedan dess har de varit oskiljbara och i juni förra året flyttade de in i den lilla trean där de nu bor tillsammans med Danas extremt kärleksfulla katt Vita. I vanliga fall är vi vana vid den leende, galna San Francisco-tjej vi följer på hennes blogg Blind Stab, men när vi kom på besök hade Adam precis begett sig till London Fashion Week, vilket fick tårarna att välla fram vid en punkt. Hur bedårande är det?! Åh, kärleken… Du kan följa Adam (mode-)jorden runt på bloggen Le 21ème, men först, låt oss ta en titt på deras perfekt mischmaschade hem!

Annons

”Jag älskar att bo i Soho. Det finns så mycket att göra, jag behöver egetnligen aldrig lämna mitt kvarter. Jag gillar att testa olika konstiga dieter; Veganskt, glutenfritt, juice-cleans, makrobiotiskt… Och det finns bokstavligt talat en restaurang för varje i mitt kvarter. Att bo i Soho gör det enkelt att vara lite knäpp. Och alla är väldigt välklädda här. Det är ovanligt att se människor på väg till tvättomaten i sweatpants och Uggs. Eller så kanske de bara gömmer sig när de ser mig, eftersom jag skriker obsceniteter efter dem annars, hehe.”

”När vi först flyttade in i lägenheten hade vi lådor staplade till taket – så vi gav bort MYCKET grejer. Eller, jag donerade mycket… Jag tror att jag gjorde mig av med nästan 50 par skor när vi flyttade hit. Sängen och köket var de första sakerna vi gjorde i ordning. Sex och mat, det var allt vi behövde. Fast för mig kom nog skorna först, sedan sex och mat, haha.”

”Vi byggde hyllorna i vardagsrummet tillsammans. Det var det roligaste, men jobbigaste jag gjort. Vi var tvungna att bära hyllorna fyra våningar ner till gatan för att borra hålen. Sedan fick vi fel storlek på rören och var tvungna att åka tillbaka tre gånger till mannen på VVS-butiken i Chinatown som inte talade engelska. Den här hyllan byggdes BOKSTAVLIGEN med blod, svett och tårar… Och vegansk glutenfri pizza från stället runt hörnet.”

”Resultatet är en vacker, genomtänkt lägenhet. Vi har gjort allt tillsammans. Han valde ut soffan, men jag pyntade den. Jag älskar målningen ovanför. Det är en av få saker Adam inte riktigt gillar, men det är ett Goodwillfynd som jag inte kan släppa. Den faller sönder och ger mig en sticka varje gång jag rör den, men jag tycker den knyter samman vardagsrummet… Jag är också rädd för att flytta den eftersom jag inte vill ha en sticka till!”

”Vi har väldigt olika estetik, så det har varit en process att skapa ett hem tillsammans. Det är fortfarande svårt! Jag är från San Francisco och mycket mer av en hippie. Jag hade en massa prylar från Goodwill, omatchat porslin och lila stolar. Saker som egentligen inte är min smak längre, men som jag har en historia med. Adam har lärt mig att släppa saker som inte längre tjänar ett syfte. Så även om det har tagit lång tid, har vi sakta men säkert hjälpt varandra att sålla ut det bra och det dåliga.”

”Konsten i sovrummet är högljudd och färgglad. Adams pappa har målat några av verken, min pappa ett annat och bilderna föreställer hans föräldrar. Gardinerna kommer från Adams otroligt begåvad mamma, Diane Katz Designs, och nattygsborden har vi specialbeställt på Etsy. Alla skivor tog jag med från Kalifornien, jag brukade DJ:a i San Francisco. Tegelväggen skrämmer mig lite. Jag är säker på att en insekt kommer att krypa ut från sprickorna och in i mitt öra när jag sover. Men den är snygg!”

”Från ögonblicket vi såg lägenheten, visste vi att ett av sovrummen måtse bli garderob. Med den mängd kläder vi har fanns inget alternativ. I San Francisco är vintage väldigt billigt, så jag har blivit lite av en klädhoarder. Jag förvarar skor under mitt skrivbord på jobbet, eftersom de inte får plats hemma. Vissa av mina vintageplagg kommer jag förmodligen aldrig att ha på mig igen, men de bär på så många minnen. Under åren har min färgpalett ändrats från 70-tals-psykadelisk till en mer monokrom och neautral skala, så jag håller långsamt på att byta ut garderoben. Det räcker att ta en titt på hur vår garderob är organiserad för att få en känsla av vilka vi är som människor. Jag älskar kvantitet, Adam kvalitet. Jag skulle hellre gå till Myrorna och få tio påsar med kläder, medan han skulle lägga samma pengar på en arm av en Carol Christian Poell-jacka.”

”Vi är så olika som personer. Jag är lite överallt och han är väldigt strukturerad. Jag gillar saker lite ihopslängda, han vill att det ska vara ”grått, samma märke, färg, tema”. Men vi är båda lite galna och kompletterar varandra. Vi är som yin och yang. Det känns som att var vi än bor så kommer lägenheten aldrig att bli helt färdig. Vi förändras hela tiden.”

Jag är: Lite Galen.

Mitt hem är: Fantastiskt.

Senast i: Ett par plåtstövlar från ETS.

Senast ut: Förmodligen en påse med kläder som jag säkert kommer att ångra. Tillsammans med min pojkvän, hehe.

Jag läser: Det är helt slumpmässigt, men jag läser en bok om glutenfri mat, ”Wheat belly” av Williams Davis, MD. Jag gör mitt bästa för att passa in och vara en New Yorker med en konstig matallergi.

Jag ser: ”House of Cards”. Den är otroligt bra. Seriöst. Kevin Spacey. Robin Wright. BAM.

Jag lyssnar på: Vi bor nära den jamaicanska restaurangen Miss Lily’s. Vi åt där precis innan Adam åkte till London och de spelade den här reggaemashuppen av The Gossip. Nu är jag besatt av den och spelar den på repeat.

Jag har på mig: Det är svårt att vara snygg när det är så kallt! Om du frågar mig har Uniqlo de bästa vinterkläderna. Men för det mesta, bär jag kavajer och vintage kostymer. Dagtid jobbar jag på kontor, men jag försöker se professionell ut jämt. Man vet aldrig vem man kommer att träffa, och jag vill alltid göra ett så bra intrycket som möjligt.

Jag inspireras: Jag inspireras absolut av Adam och hans fotografi. Äldre bilder på min mamma och hennes stil. Många av mina vintage plagg kommer från henne. Bara att vara i New York är inspirerande nog.

Jag drömmer: Om att resa! Om att kunna blogga på heltid. Om att ha en större garderob, haha! Och att en mops.

FOR ENGLISH, CLICK “LÄS MER”

1 2
Laddar