Exhibition: La Mort La Vie

I lördags var det vernissage för min första soloutställning i New York, som också är en avslutning på det konstnärsresidens jag var på i oktober-november på Staten Island. Utställningen visas fram till 31 mars på Newhouse Contemporary Art Center at Snug Harbor.

Jag började på serien La Mort La Vie – En subjektiv undersökning av Livet och Döden under hösten 2011. Projektet hade funnits i mina tankar ett par år tillbaka och det hela startade det med att en ung vän till mig gick bort hastigt i en olycka. Vi var inte nära vänner längre, men jag lämnades ändå med känslan att det kunde ha varit jag. Från det utvecklades det till en undersökning om bland annat hur döden har porträtterats i konsten och de olika ritualer som sammankopplas med döden såsom begravningar och kyrkogårdar. Nu ska jag fortsätta arbeta med en del om livet som kommer fokusera på myten/idéen om att vara evigt ung och leva för alltid. Nedan kan ni se några av bilderna från utställningen och ovan är jag och Katarina på vernissagen.

Annons

xo
Agnes

For English, click ”Läs mer” 

The past Saturday was the night of the opening of my first solo exhibition in New York, which also is also marks the end of the artist’s residence I was on in October- November on Staten Island. The exhibition will be up until March 31 at Newhouse Contemporary Art Center at Snug Harbor.

I began the series La Mort La Vie – A subjective investigation of Life and Death in 2011. The project had been on my mind for a while and it all started when a young friend of mine passed away suddenly in an accident. We weren’t close friends anymore, but I was still left with the feeling that it could have been me. From there it developed into a study on how death has been portrayed in art and also about the various rituals associated with death, such as funerals and cemeteries. I’m now continuing to work on the ”Life”-part of the series, that will focus on the myth / idea of ??being forever young and live forever. Here are some photographs from the series as well as  me and Katarina at the opening.

xo
Agnes


  • Janna

    Å vad jag önskar jag kunde vandra runt bland denhär utställningen i timmarLaddar