Furniture Finds: Artifact

I höstas öppnade vår vän, möbeldesignern Timothy Aaron Huston, och hans rumskompis Jodie Trzaska en drömbutik i Greenpoint, Brooklyn. Det är den sortens ställe en inte skulle ha något emot att flytta in i… Namnet Artifact (155 Freeman Street) är passar perfekt – här samlas lokalt hantverk, indiska mattor, ny och gammal konst, unika vintagekläder och en massa annat vackert. Aaron gav oss en tur en tidig vårmorgon. 

Butiken är en mix av min och Jodies vintagesamlingar. En del kommer från vårt hem, en del från våra resor. Varje gång jag hälsar på mina föräldrar i Kansas fyller jag bilen med vintageprylar.”

Fantastisk keramik från bland annat Amber E Lea och Merida Anderson

Annons

Vi hade pratat om att göra något tillsammans ett tag och plötsligt hittade Jodie den här lokalen. Mycket kommer från vänner och designers vi känner. Vi jobbar båda två med spontanitet och synkronisering – att allt faller på plats. Det är ett stort tema i hur vi ser på livet.”

Jag är: Timothy Aaron Huston, möbeldesigner på Shimna.

Mitt hem: Mitt hemland är Kansas, mitt tillfälliga hem är Greenpoint. ?Stilen? Exentrisk, lat, bohemisk designer. Och fullt med kläder.

Senast in: En rysk modell som heter Leyla Erdman.

Senast ut: Jag, när jag cyklade till jobbet i dag. 

Smycken från bland annat Merida Anderson.

Jag läser: Sorgligt nog för många sms och emails och inte tillräckligt med böcker. Men jag beställde precis två böcker. En om I Ching av Brian Browne Walker och The Craftsman’s Handbook av Cennino d’Andrea Cennini (som jag verkligen rekommenderar att leta reda på).

Jag ser: Vad alla andra tycks titta på. Game of Thrones, Mad Men, Daily Show, Colbert Report.

Jag lyssnar på: 6-tåget som mullrar förbi mitt kontor på Shimna. Ärligt talat så är jag på sätt och vis uttråkad av musik. Jag antar att en skulle kunna säga att ?Taake och Goodie Mob är uthärdlig.?

Lampor från Maker’s Circle, väggprydnad från Cave Collective

Jag har på mig: jag är väldigt förtjust i min arbetsjacka i vit denim från Pointer Brands White och mina turiska vintage-kilimskor. Jag har för mycket kläder (en del kan du hitta på Artifacts herr vintage-sektion).

Jag inspireras: Inte tillräckligt ofta!

Jag drömmer: Om långa bilresor. Jag skulle älska att köra från Europa genom Ryssland till Kina. Och från NYC till LA. Jag drömmer också om en ny bil. 

Fasanerna kommer från en konservator i South Dakota. 
Laddar