About art and birthdays

Jag har precis haft besök av en av mina finaste vänner från Sverige och med sig hade hon (förutom ostbågar, lösgodis och ett par skitsnygga skor i egen design) ett konstverk. Förra året fyllde jag nämligen 30.

Annons

Inspirerad av en annan kompis – Sofia Hedström, författare till Modemanifestet och bloggkollega hos Elle – hade jag precis genomgått en shoppingdetox. En månad hade blivit två, men när den stora 3-0-dagen närmade sig ville jag bryta shoppingstoppet och ge mig själv en riktigt fin present. Enda problemet var att detoxen hade funkat lite för bra. Jag gick till alla favoritbutiker, men ingenting kändes liksom fint nog. Tills jag kom på den perfekta gåvan: något som kan följa mig över både år och kontinenter, som kan fyllas med minnen – och är ett minne i sig. Ett konstverk. På årets födelsedag bestämde jag mig för att göra idén till tradition.

Det här är verket som kom i en väska över Atlanten – hurra! Ni kanske minns hur mycket I LOVE Malin Gabriella Nordin? Är sjukt stolt, glad, nöjd över att äga ett original. Just nu ligger kollaget på mitt kontorsgolv och väntar på att få en ram, eller i alla fall ett par klämmor.

Mitt första födelsedagsverk. Älskar Ragnar Perssons handtryckta häst, från Galleri Steinsland Berliner, ett av Stockholms mest spännande gallerier. Så melankolisk, skör och mänsklig, och så det svarta tuschkluddet, som en mörk tanke eller ett svart hål.

Den här traditionen har som sagt inte pågått längre än två år, därför passar jag på att slå ett slag för konst som present generellt! Det här porträttet fick jag av min mamma när jag fyllde 30, ritat av fantastiska Jenny Mörtsell efter en rolig sommarkväll. Brukar ni ge er själva födelsedagspresenter – och i så fall vad? xo Katarina

1 2
Laddar